Понять можно по тому, что стандартные способы отдыха перестают помогать. Я в какой-то момент осознал, что сам не справляюсь, и пошел искать помощь. Через https://psy-mk.ru/psihologi/online/stress/ вышел на специалиста, с которым сразу почувствовал контакт. Онлайн-формат оказался удобным и ненавязчивым, что в моем случае было решающим.
> Постоянное напряжение, раздражительность, бессонница. Как понять, что это уже не
> просто усталость, а серьезный стресс, с которым нужно работать?
Дуже знайома ситуація… Я теж стикалася з подібними відчуттями. Якщо втому, роздратування й проблеми зі сном не вдається «переспати» чи відпочити за вихідні, а напруження тримається постійно, це вже привід задуматися. Я почала з простих змін — більше відпочивати, давати собі час на улюблені речі, але якщо не стає легше, краще звернутися до спеціаліста. Головне — не ігнорувати свої відчуття й дбати про себе.
Очень знакомое ощущение… Я тоже раньше думала, что просто устаю, пока не начала замечать, как раздражительность становится постоянной, сон нарушается, а в голове бесконечный шум мыслей. Якщо ці відчуття тривають довго і заважають жити повноцінно — це вже не просто втома. Це може бути хронічний стрес, з яким краще не зволікати. Особисто мені допомогли консультації психолога і прості речі: прогулянки, відмова від постійної багатозадачності та більше часу для себе. Не бійтеся звертатися за допомогою — це не слабкість, а турбота про себе 💛
Сетевое издание Лучший Город / Best City (ЭЛ № ФС 77 - 79138), 18+
Выдан Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор)
Учредитель — ООО «ВСС»
Главный редактор — Куранов Ю.Г.
Редакция: sales@best-city.ru, +7 (903) 798-68-89