Nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z szklarnią, a teraz nagle bardzo mnie to zainteresowało. Pytanie brzmi: co lepiej wybrać dla początkującej folię czy poliwęglan? Sąsiadka z daczy postawiła szklarnię z folią i mówi, że to tanie i solidne rozwiązanie. Ale czytałam, że folia szybko się rozrywa i blaknie, a poliwęglan jest droższy, ale służy dłużej. Jestem początkująca, mam ograniczony budżet, ale chciałabym, ż[*****] szklarnia przetrwała przynajmniej 5–6 lat.
Re: Szklarnia ogrodowa
Кому: monika123
Дата: 12 сентября 2026 года, 22:21
Na początku też przychodziło mi do głowy, że szklarnia ogrodowa moż[*****]ć z folii, ale po obejrzeniu szklarni sąsiadów zmieniłam zdanie. Folia rzeczywiście blaknie w ciągu 2–3 lat, rozrywa się pod wpływem wiatru i gradu — w rezultacie przepłacasz za jej wymianę. Polikarbonat nie blaknie, nie pęka i zatrzymuje ciepło o kilka stopni lepiej niż folia. Owszem, początkowo jest droższy, ale zwraca się dzięki swojej trwałości i plonom.
Сетевое издание Лучший Город / Best City (ЭЛ № ФС 77 - 79138), 18+
Выдан Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор)
Учредитель — ООО «ВСС»
Главный редактор — Куранов Ю.Г.
Редакция: sales@best-city.ru, +7 (903) 798-68-89