Информационно-новостной портал города Воронеж: основные события, афиша, справочная служба, адреса, телефоны... Бизнес, спорт, культура, кино, экономика, медицина и здоровье, наука.Информационный городской портал Воронежа. Статьи, публикации, мнения, последние новости столицы центрального-черноземного региона.
Войти на сайт
Регистрация  |  Забыли пароль?
  ПОИСК  
Форум | Лучший город и всё о нём | Тема: Qazanmaq üçün doğulanlar
Qazanmaq üçün doğulanlar

Дата: 9 марта 2026 года, 1:31
Ответить с цитированием / Ответить
Mən otel meneceri işləyirəm. İşim çox maraqlıdır, hər gün onlarla insanla tanış oluram, müxtəlif ölkələrdən gələn qonaqlarla ünsiyyət qururam. Kimisi iş üçün gəlir, kimisi turist, kimisi də xüsusi tədbirlər üçün. Hamısının öz hekayəsi var. Mən də onları dinləyirəm, öyrənirəm.

Keçən il oteldə bir ingilis qonağımız var idi, adı Robert idi. Altmış yaşlarında, çox zərif, çox ağıllı bir adam. Hər axşam bara enir, bir stəkan viski içir, mənimlə söhbət edirdi. Bir axşam söz açıldı, hardan gəldiyini soruşdum. Dedi London yaxınlığında yaşayır, təqaüdçüdür, dünyanı gəzir. Sonra əlavə etdi: «Poker oynayaraq qazanıram, səyahət pulumu».

Maraqlandım. Soruşdum necə yəni poker oynayaraq? Güldü, dedi mən peşəkar poker oyunçusuyam, iyirmi ildir bu işlə məşğulam. Heç vaxt peşəkar poker oyunçusu görməmişdim. Başladı danışmağa, strategiyalardan, turnirlərdən, qazanclardan. Çox maraqlı idi. Axırda dedi: «Sənin gözlərində ehtiras görürəm, sən də oynamalısan».

Həmin gecə düşündüm. Mən heç vaxt qumar oynamamışdım, amma Robertin danışdıqları məni cəlb etdi. Səhəri gün işdən sonra telefonumu götürdüm, axtarmağa başladım. mostbet iniciar sesión yazdım, bir neçə kliklə qeydiyyatdan keçdim. Poker otağına girdim, baxdım, öyrəndim. Çox oyun var idi, seçdim ən sadəsini — Texas Hold'em.

İlk günlər sadəcə baxdım, öyrəndim. Necə oynayırlar, nə vaxt qaldırırlar, nə vaxt çəkilirlər. Virtual pulla oynadım, təcrübə qazandım. Robert oteldən getməzdən əvvəl mənə dedi: «Yadında saxla, poker kart oyunu deyil, insan oyunudur. Rəqibini oxumağı bacarmalısan». O getdi, mən qaldım.

Bir ay sonra real pulla oynamağa başladım. Əvvəl az qoydum, on-on beş manat. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Qorxurdum, amma həyəcanlı idi. Hər oyundan sonra təhlil edirdim, harada səhv etdim, harada düz etdim. Özümü inkişaf etdirdim. Robertin sözlərini xatırlayırdım — rəqibini oxu.

Üçüncü ayın sonunda kiçik bir turnirə qoşuldum. İyirmi nəfər iştirak edirdi, qatılmaq haqqı iyirmi manat. Qərara gəldim ki, cəhd edim. Turnir gecəsi oteldə işdən sonra qaldım, ofisdə kompüterin qarşısında oynadım. Dörd saat davam etdi. Son iki nəfər qaldıqda ürəyim partlayacaqdı az qala. Final əlində şanslı idim, yaxşı kartlar gəldi, qazandım. Birinci yer, dörd yüz manat.

İnanmadım gözlərimə. İyirmi manat qoymuşdum, dörd yüz qazanmışdım. Ofisdə tək idim, sevincdən nə edəcəyimi bilmirdim. Az qala bağıracaqdım. Sonra sakitləşdim, pulu çıxartdım, evə getdim. O gecə yata bilmədim, fikirləşdim bu nə idi, bu necə oldu.

Həftələr keçdi. Mən daha böyük turnirlərə qoşulmağa başladım. Həmişə qazanmırdım, bəzən uduzurdum. Amma ümumi balansda qazancda idim. Öyrənmişdim ki, poker səbir və intuisiyadır. Tələsmək olmaz, hər qərar düşünülməlidir.

Bir gün işdə çətin bir vəziyyət oldu. Otelin baş meneceri xəstələndi, mən müvəqqəti onun yerinə keçməli oldum. İşlər çoxaldı, vaxt azaldı. Oynamağa fürsət tapmırdım. Amma beynim həmişə pokerdə idi. Gecələr yatmamışdan əvvəl strategiyalar düşünürdüm, əlləri təhlil edirdim.

Dekabrda böyük bir turnir var idi. Onlayn poker çempionatı, min nəfər iştirak edirdi. Qatılmaq haqqı yüz manat idi. Çox düşündüm, qatılım ya yox. Nəhayət qərar verdim — qatılacam. Turnir günü işdən evə gəldim, rahatlandım, hazırlaşdım. Saat səkkizdə başladı.

Səkkiz saat oynadım. Gecə dördə qədər. Yorğun idim, gözlərim yanırdı, amma dayana bilmirdim. Hər uduşdan sonra daha da irəliləyirdim. Hər uduzuşdan sonra toparlanırdım. Son əlli nəfər. Son iyirmi. Son on. Son beş. Son üç. Final.

Rəqib çox təcrübəli idi. Uzun müddət oynadıq, fişlər bir o yana gedir, bir bu yana. Mən səbirli idim, o da. Son əl. Məndə zəif kartlar var idi, amma rəqibin də zəif olduğunu hiss edirdim. Robert demişdi — rəqibini oxu. Blöf etdim, qaldırdım, o düşündü, düşündü, çəkildi. Qazandım!

Üç min manat. Üç min! Ömrümdə belə pul qazanmamışdım bir gecədə. Ekrana baxdım, rəqəmə baxdım, gözlərimə inanmadım. Üç dəfə yoxladım, hamısı doğru idi. Divanda oturub güldüm, ağladım, sevindim. Səhər dörd idi, amma yata bilməzdim.

Ertəsi gün işə getdim, heç kimə demədim. Amma içim içimə sığmırdı. Gülümsəyirdim, danışırdım, amma beynim başqa yerdə idi. Axşam evə qayıdanda anam zəng etdi, dedi bacımın təcili pul lazımdır, ev almaq istəyir. Nə qədər? İki min manat. Dərhal köçürdüm. Dedi hardan tapdın? Dedim işdə mükafat aldım.

İndi poker mənim həyatımın bir hissəsidir. Həftədə bir neçə dəfə oynayıram, amma nəzarət əlimdədir. Artıq başa düşmüşəm ki, poker bacarıqdır, şans deyil. Uzun müddətdə bacarıqlı oyunçu həmişə qazanır. Robertin dediyi kimi — qazanmaq üçün doğulanlar yox, qazanmağı öyrənənlər var.

Keçən həftə mostbet iniciar sesión düyməsini basanda gülümsədim. Bu proqram mənə nə qədər şey öyrətdi. Təkcə pul qazanmağı yox, özümü idarə etməyi, səbirli olmağı, itirdikdə üzülməməyi, qazananda təkəbbürlü olmamağı. Həyat dərsləri.

İndi işdə çətin gün olanda düşünürəm, poker də belədir. Bəzən pis kartlar gəlir, bəzən yaxşı. Əsas odur ki, sən öz oyununu oynayasan, öz strategiyana sadiq qalasan. Tələsməyəsən, panik etməyəsən. Hər şey keçər, hər şey düzələr.

Bir gün Robertlə əlaqə saxladım, yazdım ona, təşəkkür etdim. Cavab yazdı: «Mən bilirdim, sənin gözlərində ehtiras var idi. İndi həmin ehtirası qazanclara çevir». Düz deyirdi. Mən qazanmaq üçün doğulmamışam, amma qazanmağı öyrənmişəm. Və bu, bəlkə də ən böyük uduşumdur.

Средняя оценка: 0,43

© 2005–2026 «Лучший Город». Все права защищены.
Контакты

Сетевое издание Лучший Город / Best City (ЭЛ № ФС 77 - 79138), 18+
Выдан Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор)
Учредитель — ООО «ВСС»
Главный редактор — Куранов Ю.Г.
Редакция: sales@best-city.ru, +7 (903) 798-68-89

Поиск по сайту

Расширенный поиск  |  Карта сайта